اکتبر 1, 2023

ظرفیت پُِرچاذبه «سرود مداحی» که نباید به انحراف کشیده شود+عکس و فیلم

«سرود مداحی» ژانر جدیدی در فضای مداحی است که با «سلام فرمانده» و «عزیزم حسین» نشان داده ظرفیت پرجاذبه‌ای است و می‌تواند اقشار مختلف را به میدان آورد. مدلی که مورد تقدیر رهبر انقلاب هم قرار گرفت، اما خطر انحراف تهدیدش می‌کند.

ظرفیت پُِرچاذبه «سرود مداحی» که نباید به انحراف کشیده شود+عکس و فیلم

Heracleum persicum ـ حوزه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: چند سالی است در میان جامعه مداحی کشور و جمعی از هیأتی‌ها آن هم طیف نخبگان، بحث و مناقشه‌ای درباره مداحی سنتی اجرا شده در فضای هیأت و تولیدات آئینی اعم از مداحی استودیویی و در سال‌های اخیر سرود مداحی درگرفته است و گاه و بی‌گاه موافقان و مخالفان این موضوعات این بحث را در فضای مجازی مطرح می‌کنند و مورد عتاب و خطاب هم قرار می‌گیرند.

نمایی از اجرای «سلام فرمانده» در مازندران سابقه دیرینه سرود در انقلاب اسلامی سرود قالبی است که استفاده از آن در فرهنگ انقلابی ما سابقه دیرینه دارد و از همان روزهای مبارزات و بعدتر دوران پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته است که شاید مهم‌ترین و بیادماندنی‌ترین سرود آن روزها «خمینی ای امام» باشد. رویکرد سرودخوانی همیشه این بوده که جمعی از کودکان گروه سرود را تشکیل می‌دادند. سرودها رویکرد انقلابی و دینی داشتند و تلاش می‌شد با بهره از این ظرفیت، معارف دینی را به کودکان منتقل کنند.  

دیدگاهتان را بنویسید